20 Mayıs 2013 Pazartesi

Hasan SARIKAYA'nın "Semt Meclisi" ne verdiği dilekçe...

HASAN SARIKAYA

ÇİĞDEMİM SEMT MECLİSİ 
SAYIN BAŞKANLIĞI'NA

1- Bölgemizde bulunan ve 4 büyük Mahalleyi kapsayan, 20 bine yakın aile ve 70 bin insanın yaşadığı hinterlanda kamuya ait alanların.; Büyükşehir Belediyesi İmar Meclisinin “ikna edici zorunlu sebep ve makul gerekçelere dayanmadan” aldığı keyfi kararları ile imar değişikliğine gidilerek; Bu alanlar Birilerinin istek ve talepleri doğrultusunda “ Rant, Ticaret ve konuta çevrilip” bölge ve doğanın görünümünü bozulup, imar şehir planında insanların kamu yararına kullanma alanları yok edilmektedir…
Bu başıboşluluk, insanların duyarlı hale getirilmesinde, bizlerle ortak düşüncede olan basın, dernekler, dergiler, el ilanları ile halkı duyarlı hale getirilmesini sağlamak.
Semtimizde kamuya ait yerlerin imar değişikliğine açılarak yok edilen alanlar: hayat sebla evleri, pınar okulları, Atlantis anaokulları, ender inşat, Eskişehir yolundaki demir yığını.
2-Bölgemizde oldukça çok. İnsanların korkulu rüyaları olan. Başıboş hayvanlar, Sayın Ankara Büyükşehir belediye başkanımız i.melih gökçek befendi; anakaranın Avrupanın örnek şehirlerinden biri ve Avrupa belediye kentler birliği başkanlığına seçilmiş durumundadır, bu insanların kalbine hançer saplayan adamı  nasıl oluyor da Avrupa bu insanı göreve getiriliyor, tarihimizi hiçbir zaman unutmayalım. Bizler Türk milletiyiz. Tarihlimizden ders alan bir milletiz. Anakaranın sorunlarını hiçe sayan. Tüm anakarayı kapsayan başıboş hayvanlara sahip çıkamayan avrupada kendisini nasıl jön olarak gösteriyor. Hiçimi yüzü kızarmıyor. Bu insanların ruhsal yapılarını bozan bu konudan habersiz, vurdumduymaz bir yönetici istenilmemektedir, yapılanları bir kahramanlık olarak göstermek kendisi gibi insanları kandırıyor bilir, insanoğlu uzayda yer çekimsiz yerde müzik yapıyor o daha mağaradan insanlara sesleniyor başarılarından bahsediyor. Kendisini öven yandaş basın, dergi, broşürlerle kedini övmekle ne zannediyor.
3-Büyükşehir belediyesi çevre koruma daire başkanlığına; 11.10.2012 tarihinde 1516,1427 caddeleri ile ve bölgemizde bulanan ana arterlerdeki ağaçların araçlara ve insanlara zarar verdiğini. burada sorumla ve görevli Levent güneş isimli şahısla 3445944/1187 noglu telefonla görüştük 1 ay içereninde ağaları budayacaklarını söylediler şükürler olsun daha bıdıyaçaklar. Bunu defalarca telefon ederek. Ömer, Tacettin beylerle de görüştüm ve neticesiz kaldı, sayın başkanımız avrupada kentler birliği başkanı seçiliyor. Nasıl anakaranın sorunlarına cevap veriyor da Avrupa mı kaldı. Ben bu başkana ve kadrosuna diyecek söz bulamıyorum.,.
4-sokak aydınlatmaları bir vatandaş hava karardıktan sonra korkusundan sokağa çıkarak evindeki çöpünü atamıyor. avrupa kentler birliği başkanı bunlardan haberdarmı. Karanlıktan dolayı önü kesilip, sıkıştırılıp, korkutulan insanların vebalını nasıl verecek..
Hasan SARIKAYA
5-ulaşım sorunları Allah vermiş çayıra birileri kayıra misali. Kimsenin gıkı çıkmıyor, yahu bu insanın, yanı sıra mülki idarecilerin işleri ne, teknolerji nerede, bunları uyudukları gördükleri rüyalardan biraz uyandıralım. çalalım kapılarını, biber gazımı sıkacaklar birazcıkta bizler yiyelim, bu biber gazı yiyenlerin canı yok mu, salaklar mı,vatan yalnız bunlardan mı soruluyor.bizler ne yapıyoruz.dilekçelerimi sundum.mahallemde iki önemli noktada kapalı durak istedim, 1427 cad. kapalı Pazar yerine,1487 sok. ile 1500 cad. arasına maalesef  bir netice yok.nerede belediye;? Nerede.? EGO vatandaşa hizmet nasıl oluyor ben anlamadın. Otobüs, münübüs, çalışmalarını kim denetliyor, vatandaşın derdini kim dinliyor, vatandaşın mağduriyetine kim yardımcı olacak, vatandaş bilmek ister.
6-Cadde ve sokaklar, kaldırımlar, ASKİ kanalizasyon bacalarının bozukluğu, kendi işlerinin erbabı olmamakla birlikte, milletin malı, can emniyetini hiçe saymak. Avrupa kent birliği başkanı seçiliyor ya; Anakaranın sorunlarını gören yok. Sağ olsun kendileri çıkıp bir çan kayaya bakıyor mu acaba 
Ben benim, benim ruhum duyguların insanlara insanlığa hizmet etmek, insanlarla insan gibi yaşamak. Bu dünyadan insan gibi göçetmektir, sağlıcakla kalınız. (13.05.2013)
Hasan Sarıkaya, 100 yıl İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder